Recept

Här är några idéer vad du kan göra med våra produkter.

Saffranmuffins med creamcheese frosting

12 muffins 50 g smör (eller mjölkfritt smör om vegan) 3  ägg (eller chia ägg om vegan) 1 dl  socker 2 dl havremjölk (eller någon annan växtmjölk) 2 dl majsmjöl 1 dl bovete mjöl 1 dl rismjöl 2 tsk bakpulver 0,5 g saffran Förvärm ugnen till 220 C. Placera 12 muffinspapper i en muffinspanna. Smält … Fortsätt läsa Saffranmuffins med creamcheese frosting

Persiljiga ostmuffins

Recept och bild från Hembakningsrådet Cupcakes & Muffins, Matbröd / Foto: Agneta Thorsén 16-18 st En somrig variant på matiga ostmuffins. Enklast är att spritsa ner smeten i muffinsformarna. Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl linfrö 1 msk bakpulver 1 tsk salt 3 dl riven ost (lagrad) 1 dl persilja (hackad) 2 … Fortsätt läsa Persiljiga ostmuffins

Små glöggbröd med surdeg

Recept och bild från Hembakningsrådet i Högtid-advent & jul, Matbröd / Foto: Agneta Thorsén 12-15 mini limpor eller 2 vanliga limpor Julsmakerna passar perfekt ihop med julskinkan, en fyllig Stilton eller aromrik grönmögelost. Ingredienser: 1 1/2 dl surdeg (Bagarens rågsurdeg, eller se recept nedan) 25 g jäst 5 dl glögg 2 msk olja 1 msk … Fortsätt läsa Små glöggbröd med surdeg

Kantarellmuffins

Recept och bild från Hembakningsrådet i Cupcakes & Muffins, Matbröd / Foto: Åsa Dahlgren 6 stora eller 12 normalstora Här smörfräser vi kantareller och blandar in i muffins. Vardagslyx till te eller fint bröd till soppa. Ingredienser: 150 g kantareller smör till stekning 1/2 tsk salt 2 msk persilja (hackad) 6 dl dinkelmjöl (siktat) 2 … Fortsätt läsa Kantarellmuffins

Saffransmuffins/cupcakes med pepparkakssmörkräm

Recept och bild från Hembakningsrådet i Cupcakes & Muffins, Högtid-advent & jul / Foto: Agneta Thorsén ca 15 st Minimuffins med saffran och pepparkaksfrosting. Ingredienser: 100 g smör 0.5 g saffran (1 kuvert) 3/4 dl mjölk 1 ägg 1 1/2 dl rörsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk citronskal Frosting & garnering: 50 … Fortsätt läsa Saffransmuffins/cupcakes med pepparkakssmörkräm

Fin knäck

Fin knäck: ca. 60 st. 50 g sötmandel (3/4 dl) 1 ½ msk smör/margarin 2 dl socker 2 dl ljus sirap 1 ½ dl vispgrädde Gör så här: Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda smör, socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Koka massan på ganska het och jämn värme. Rör någon gång. Koka … Fortsätt läsa Fin knäck

Grova småbröd med surdeg

Med svagdricka eller mörkt öl och grovt mjöl blir dessa små surdegsbröd härliga serverade med smör och en lagrad ost. Ca 20 minilimpor eller 2 vanliga limpor: 1 ½ dl surdeg (se recept nedan) ½ paket (25 g) jäst 5 dl ljummen svagdricka eller mörkt öl 2 msk olja 1 msk salt 3 dl grovt … Fortsätt läsa Grova småbröd med surdeg

Kolaform

Recept till Roma (300 st) 2400 gr Smält smör (äkta) 28 dl Socker 24 dl Havregryn 4 l Mjöl 8 st Ägg 160 gr Bakpulver Lägg en klick i varje form, cirka halvfull. Baka av i 195 grader 10-12 min. Kolafyllning: 1800gr Smör 18dl Socker 9dl Sirap 180gr Kakao Låt koka i ca 3-4 min … Fortsätt läsa Kolaform

Moussebakelse i Capriform

Baka av ett chokladanslag. Skär ut en bit och lägg på botten av Capriformen. Stryk ut gräddvanilj, lägg därefter ett lager av chokladanslag. Toppa det hela med mousse. Garnera.

Moussebakelse i Comoform

Gör en enkel moussebakelse. Baka av ett chokladanslag. Skär ut en bit och lägg på botten av Comoformen. Stryk ut gräddvanilj, lägg därefter ut ett lager av chokladanslag. Toppa det hela med mousse. Garnera efter tycke och smak. Ett stort tack till Anders Lindholm på Ritz i Trollhättan som har hjälpt oss med recept och … Fortsätt läsa Moussebakelse i Comoform

Go och grön

CupCakebotten, för ca 12 st 110 g osaltat smör 2 dl strösocker 2 ägg 3,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk vaniljsocker 1,5 dl mjölk en halv citron, finrivet skal Frosting 100 g rumstempererat osaltat smör 4 dl florsocker 1,5 tsk vaniljsocker ca 5 tsk Xante´, päronkonjak 230 g färskost Grön karamellfärg Mjölkchoklad och … Fortsätt läsa Go och grön