12 muffins
50 g smör (eller mjölkfritt smör om vegan)
3 ägg (eller chia ägg om vegan)
1 dl socker
2 dl havremjölk (eller någon annan växtmjölk)
2 dl majsmjöl
1 dl bovete mjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
Förvärm ugnen till 220 C. Placera 12 muffinspapper i en muffinspanna.
Smält smöret. Blanda ägg och socker tills fluffigt. Tillsätt havre mjölk och smält smör och blanda. Blanda i en separat skål med mjöl, saffran och bakpulver. Lägg den till den andra skålen som innehåller äggblandningen. Använd två skedar för att fylla muffinspapper och baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan glasyring.
Glasyr:
1 pack PHILADELPHIA Cream Ost, mjukad
100 g smör eller margarin, mjukad
1 tsk. vanilj
2 dl florsocker
Mixa philadephia ost, smör och vanilj i stor skål med mixer tills den blandas.
Tillsätt socker gradvis och mixa efter varje tillsättning tills det blandas.
Använd våra 70 gsm bakformar i blomform, artikelnr 701248!