Vi ärSiluett

Sedan 1928 har vi försett världen med praktiska produkter för bakning. Produkter som både underlättar och förenklar arbetet och som naturligtvis förskönar bakverken.

hemsidan

Bakformar (i mängder av modeller) är vår riktiga storsäljare. Utöver bakformar tillverkar vi också tårtbrickor, spetspapper, bakplåtspapper, smörpapper och en hel del andra produkter. I Kristinehamn finns vårt huvudkontor och vår produktion. Här jobbar vi med hela processen, från utveckling och design till själva tillverkningen.

Våra ägare är Novacart Group, en stark industrikoncern med över 700 anställda i Sverige, Italien, Frankrike, England och USA.

Vår affärsidébagarnas bäste vän

Målet med vårt arbete är tydligt: vi ska vara bäst på bakformar, tårtbrickor, spetspapper och alla andra produkter i vårt sortiment. Och att vara bäst innebär för oss flera olika saker:

  • Vi ska alltid ha så bra förståelse för våra slutkunders verksamhet att vi tillsammans med våra återförsäljare kan leverera rätt produkt, i rätt volym och naturligtvis i rätt tid.
  • Vi ska alltid driva den positiva utvecklingen inom miljöområdet tillsammans med de producenter vi anlitar.
  • Vi ska ha en så stor bredd i sortimentet, att det alltid ska finnas en produkt som passar.
  • Vi ska vara ledande i branschen när det gäller utveckling av nya modeller, material och design.
Tårta

Vill du också blidistributör?

Försäljningen av våra produkter till proffsmarknaden sker till allra största delen via våra distributörer. Marknaden växer glädjande nog hela tiden, så är du intresserad av att bli en av våra distributörer är det bara att du hör av dig till oss. Tillsammans hittar vi en samarbetsform som gagnar Siluett, dig och inte minst alla bagerier och caféer som vill höja nivån på den egna verksamheten.

Kontakta oss.

Naturals

Anno 1928Vår historia

Vi startade redan 1928 under namnet Stockholms Tårtpappersfabrik. 1964 gjordes en rejäl satsning och expansion, och i samband med det flyttades verksamheten till Kristinehamn. Under åren har vi haft olika ägare och gjort några namnbyten.

  • 1991 bytte vi namn till Nordia i samband med att vi blev en del av Dunigruppen.
  • 2001 blev Novacart Group våra nya ägare och vi tog tillbaka namnet Siluett. Kärnan i vår verksamhet har i princip varit densamma under alla år – att erbjuda pappersbaserade produkter till bagerier och konditorier. Utvecklingen av bakformar har varit näst intill explosionsartad under 2000-talet. Önskemålen om snyggt designade formar är en fantastiskt rolig utmaning för oss. Vårt enträgna arbete med att kombinera design, användarvänlighet och miljöhänsyn, har gjort oss till den ledande leverantören i branschen.

GrönaSiluett

Nästintill alla våra produkter är tillverkade av papper. Ett naturligt och återvinningsbart material. Vårt papper är tillverkat helt utan kemiska tillsatser av pappersbruk här i vårt närområde. Råvaran kommer från svenska skogar, som ansvarsfullt vårdas och förnyas i enlighet med hållbart skogsbruk. Dessutom har den svenska skogen en årlig tillväxt som är större än den avverkning som görs, vilket medför en nettotillväxt av skogen.

Våra tryckta formar är livsmedelsgodkända och anpassade för att användas i bagerimiljö både med tanke på hög värme och effektiv industriell hantering. En självklarhet för oss, men tyvärr inte för alla tillverkare på marknaden.

Siluett är en del avNovacart Group

Sedan 2001 är vi på Siluett en del av den stora koncernen Novacart Group. Det känns tryggt och bra att vara en viktig del i ett företag vars kärnverksamhet är att tillverka och sälja pappers- och kartongprodukter till bageribranschen. Novacart Group har produktion i nio olika länder och våra produkter säljs i ca 85 länder. Tillsammans omsätter vi över 150 miljoner euro och har ca 750 anställda.

Läs mer om Novacart på www.novacart.com.

Novacart

Om Siluett